В Народицькій громаді на пожежі загинув чоловік, ймовірною причиною — стало порушення правил влаштування печей

В Народицькій громаді на пожежі загинув чоловік, ймовірною причиною — стало порушення правил влаштування печей

Сьогодні, 22 лютого, о 02:20 чергове відділення 14 ДПРЧ смт Народичі  ліквідовували пожежу в с. Сухарівка де вогнем було повністю охоплено житловий будинок, а перекриття зруйноване. Також була загроза поширення вогню на поруч-розташовані будівлі. Про це повідомляє 14 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«Під час ліквідації пожежі було виявлено тіло господаря, який загинув ймовірно внаслідок пожежі. Проведеною перевіркою було встановлено, що ймовірною причиною виникнення пожежі стало порушення правил влаштування печей», – йдеться у повідомленні.

Пожежні, зазначають, що порушення правил пожежної безпеки при улаштування чи експлуатації пічного опалення – досить поширена причина виникнення пожеж у побуті взимку. Небезпека пічного опалення обумовлюється тим, що кожна піч це джерело вогню. Частіше за усе пожежі відбуваються від перегрівання печей, появи у цегляній кладці тріщин, а також у результаті застосування для розтоплювання печей горючих і легкозаймистих рідин, випаданні з топкового отвору вуглин.