Як відреагували навчальні заклади Житомира на заклик МОН запровадити дистанційку з 22 по 24 лютого (ВІДЕО)

Бути чи не бути очному навчанню школярів та дошкільнят в період з 22-го по 24-те лютого у Житомирі вирішували декілька днів. Рекомендації від МОН організувати освітній процес в ці дні у дистанційному форматі були опубліковані напередодні. Сьогодні ж міський департамент освіти надав відповідь. Садочки працюють у штатному режимі, а в школах можуть обирати батьки.

До питання підійшли, говорять у департаменті, гнучко, аби забезпечити потреби не тільки дітей, а й батьків. А також запевнили, хвилюватися немає причин. Керівник та кожний працівник закладів освіти дотримується визначеного порядку дій при повітряних тривогах та забезпечує безпечні умови перебування.

В укриттях, говорять у департаменті, діти забезпечені водою, їжею, медикаментами, є іграшки, а також працює психолог. А ось вищі навчальні заклади міста по-іншому підійшли до цього питання. Зокрема, Житомирська політехніка переходить у дистанційний формат.

Дистанційне навчання у політехніці введено з 22-го по 24-те лютого включно. Таке ж рішення прийняв і ЖДУ ім. Івана Франка. А ось у Поліському національному університеті студенти навчатимуться онлайн лише в п’ятницю. Та у будь-якому випадку, Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет закликав вірити в ЗСУ, берегти один одного та разом наближати перемогу.