Посадовці Житомирщини взяли участь у засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад, говорили про енергетику та відбудову інфраструктури (ФОТО)

Посадовці Житомирщини взяли участь у засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад, говорили про енергетику та відбудову інфраструктури (ФОТО)

Під головуванням керівника Офісу Президента Андрія Єрмака відбулось перше в цьому році засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад, присвячене питанню відновлення соціальної й енергетичної інфраструктури та інших викликів сьогодення. Також серед головних питань була підготовка до проведення Конгресу місцевих та регіональних влад, що має відбутися в березні. Про це повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунеччко.

Як наголосив Андрій Єрмак, попри екстремальні умови, в яких перебуває наша Держава, сьогодні вкрай важливо підвищувати ефективність роботи органів влади та продовжувати нашу спільну оборону. Це буде потужним сигналом того, що країна живе, бореться, обов’язково переможе й буде розвиватися далі разом з усім цивілізованим світом.

«Одне із першочергових питань, яке обговорили під час засідання, це поточний стан енергетичної системи України та подолання наслідків терористичних атак на об’єкти енергетичної інфраструктури.

Зокрема відзначено, що протягом останніх двох тижня вдалося стабілізувати ситуацію в енергетичному секторі, однак є низка питань, що потребують розв’язання, серед яких – забезпечення справедливого розподілу електроенергії як серед побутових споживачів, так і серед підприємств та відновлення пошкодженої внаслідок ударів мереж», – йдеться у повідомленні.

Ще одним важливим питання стало подальше відновлення житлової інфраструктури. Як зазначив очільник уряду, уже зараз створено спецфонд відновлення регіонів, який постійно наповнюється завдяки конфіскованим активам російських банків. Також передбачено наповнення його від доходів Національного банку України та шляхом фінансування з боку міжнародних партнерів.

«Окремо обговорили необхідність формування управлінського кадрового резерву України в умовах викликів сьогодення, яких дуже багато. Перш за все, нові службовці мають бути багатофункціональними спеціалістами і, головне, небайдужими до своєї роботи й готовими допомагати людям.

Отже, партнерство органів влади та закріплена взаємодія один одного завжди буде невіддільною складовою нашої майбутньої Перемоги!», – зазначає Бунечко.