Що таке JumpStarter? Як вибрати відповідний пристрій?

416
Що таке JumpStarter? Як вибрати відповідний пристрій?

Хоча запуск двигуна автомобіля є повністю автоматичним, кожен водій може опинитися в ситуації, коли бортова система не реагує на поворот ключа запалювання. Причин відсутності реакції від автомобіля може бути багато, але найпоширеніша з них низький рівень заряду бортового акумулятора. І тут дуже знадобиться пусковий пристрій, тобто пусковий бустер, який можна вибрати тут https://www.aks.ua/uk/catalog/dopakkym/osobennosti/jump-starter

Startup Booster — як вибрати оптимальний пристрій?

Пусковий підсилювач, також званий пусковим пристроєм, дозволяє запустити двигун автомобіля, якщо акумуляторна батарея недостатньо заряджена. Бустер є портативним пристроєм з вбудованим акумулятором і може стати в нагоді в автосервісах, на СТО, в автомайстернях, на автостоянках, для особистого користування водіїв.

Причиною розрядки акумулятора можуть бути електроприлади, які забули вимкнути: відеореєстратори, радар-детектори, електронні датчики, охоронна сигналізація, портативний обігрівач, джерело енергії яких вже вичерпане. Запуск або заряджання обладнання за допомогою бустера може вирішити проблему, однак для цього потрібно мати належну якість пристрою.

На що звернути увагу під час вибору пускового пристрою?

 Насамперед автономні пускові пристрої для автомобіля слід вибирати з урахуванням: 

  • напруги (12 или 24 В),
  • об'єму і потужності двигуна, що запускається, 
  • способу зарядки бустера (12 або 230 В), 
  • максимального пускового струму, 
  • ємності акумулятора. 

 Залежно від максимального пускового струму та ємності вбудованого акумулятора варіюється час роботи пускового пристрою. Бустери відрізняються компактними розмірами та не займають місця в майстерні чи автомобілі. Залежно від типу конструкції jump-starters заряджаються від мережі 230 або від бортової мережі автомобіля. Для систематичного використання рекомендується придбати пускові пристрої більшої потужності, які тривалий час працюють без підзарядки.