Житомиряни заборгували водоканалу понад 73 млн. грн.

Житомиряни заборгували водоканалу понад 73 млн. грн.

Борги за послуги водопостачання та водовідведення зростають з кожним днем. За 2022 рік житомиряни заборгували нам 73,2 млн грн. Про це повідомляє пресслужба КП «Житомирводоканал».

«КП «Житомирводоканал» є підприємством, функціонування якого безпосередньо залежить від інших постачальників товарів та послуг, з якими воно зобов’язане розраховуватися за спожиту електроенергію, постачання реагентів, запірну арматуру, хомути, муфти, трубопроводи, люки, паливно-мастильні матеріали, запчастини для техніки тощо. Якщо водоканал не сплатить рахунки — не отримає послуги та товари, від яких безпосередньо залежить можливість «виготовлення», транспортування води і відведення та очищення стоків», – йдеться у повідомленні.

КП «Житомирводоканал» не є підприємством, яке отримує від держави дотації на покриття збитків. Надходження, завдяки яким підприємство може функціонувати, – це кошти громадян, які вони вчасно сплачують за послуги.

«Протягом минулого року ми лояльно ставилися до боржників з огляду на несприятливі для кожного обставини. Але наразі ми постали перед викликом — можливість повноцінного функціонування підприємства залежить від оплати послуг. Обставини змушують нас діяти більш рішуче по відношенню до боржників: ми готуватимемо заяви до суду з подальшим стягненням боргів через продаж майна і наполегливо вимагатимемо сплатити за отримані послуги. Претензійна робота стосуватиметься усіх боржників, особливо тих абонентів, чиї борги сягають десятки тисяч гривень — маємо 1090 таких користувачів. Закликаємо усіх боржників звернутися до нас і укласти договір реструктуризації, аби мати змогу сплачувати борг частинами.

Водночас дякуємо тим споживачам, які попри все вчасно сплачують рахунки, — завдяки вам ми вистояли і продовжуємо працювати для на благо усієї громади», – зазначають у водоканалі.