У Житомирі за кошти меценатів облаштували додаткове тимчасове укриття для учнів одного з ліцеїв (ВІДЕО)

Ще декілька місяців тому тут було закинуте підвальне приміщення, в якому не було можливості знаходитися. Лише за 2 місяці підрядна організація перетворила це місце у сучасне комфортне укриття.

На стінах зображені емблеми різних футбольних клубів, адже ліцей, за яким закріплено укриття, має спортивні класи. Директорка говорить, дітям вже доводилось проводити час в цьому укритті.

Розуміючи потребу, заклад звернувся до міської ради, там же на заклик відгукнулися та почали займатися пошуком меценатів.

Меценатом стала швейцарська компанія. З початком повномасштабного вторгнення фірма взяла на себе обов’язок допомагати українцям саме в облаштуванні сховищ, і тимчасове укриття для житомирського навчального закладу стало не першим.

Компанія виділила на цей проєкт близько 20-ти тисяч доларів. Загалом, у додатковому укритті зможе одночасно перебувати близько 200 чоловік. У закладу є і інше сховище, однак таким чином вивести l на офлайн-навчання зможуть ще більше учнів.

Загалом, у Житомирі з 33 шкіл власного укриття не мають лише 8. Однак в управлінні освіти запевняють, робота із облаштувань тимчасових сховищ у навчальних закладів не припиняється ні на день.