Студенти «Житомирської політехніки» за тиждень створили гру, що стала першою на світовому конкурсі (ВІДЕО)

Пограти в цю гру нам вдалось одними з перших. Roots of Betrayal створила команда студентів Житомирської політехніки, ставши призерами міжнародного конкурсу з розробки ігор Global Game Jam.

З відривом у 3 бали хлопці отримали найбільший результат – 28 балів. Команда із чотирьох студентів 3-го курсу створила гру, відповідно до умов конкурсу, за тиждень. Тема для усіх учасників була спільною – коріння. І кожен мав розкрити її по-своєму. Команда ж розробила ідею за 2 години.

Та ось із складністю хлопці перестарались. Зізнаються, навіть самі не з першого разу можуть пройти гру до кінця. Та якщо зрозуміти принцип та декілька разів потренуватися усе вдасться.

Конкуренції, сором’язливо говорять хлопці, не відчували. Тому що для них головними були емоції від самої розробки гри. Хоча суперників було досить багато.

Усього ж участь у конкурсі взяли майже 40 тисяч розробників з понад 100 країн світу. З «Житомирської політехніки» було представлено 5 команд, дві з них посіли призові місця в загальному рейтингу по Україні – відповідно перше та третє.

Конкурс проходив у два етапи – тиждень підготовки та тиждень розробки. Для першого етапу «Житомирська політехніка» стала ще й локацією проведення змагань.

І такі результати, які показали студенти політехніки, кажуть в університеті, привід для гордості не лише закладу, а й регіону в цілому.

За свої досягнення та вміння переможці отримали сертифікати та грошову винагороду від університету. А також комерційні пропозиції від провідних компаній світу. Тож зараз хлопці ведуть перемовини та розвивають свою гру.