У Житомирській політехніці впродовж 24-х годин безперервно читають «Кобзаря» (ВІДЕО)

Від першого і до останнього твору великого «Кобзаря» Тараса Шевченка читатимуть у Житомирській політехніці. З нагоди 209-ї річниці народження видатного українця у закладі організували ряд заходів. Зокрема, університет кинув собі виклик – прочитати «Кобзаря» за 24 години.

Попри масований нічний обстріл, від якого постраждав і Житомир, колектив університету не змінив планів і знову довів, що українці – незламні. Захід вирішили проводити в укритті. До читання долучилися і викладачі, і студенти, і ліцеїсти.

Його називають пророком нації, адже його твори, написані 200 років тому, залишаються актуальними досі. Тарас Шевченко усе життя писав про Україну, боровся за Україну, і нині ми продовжуємо його справу.

Окрім того, в університеті влаштували виставку, в якій зібрали різні видання «Кобзаря». Та провели ряд лекцій та інформаційних заходів. А вже завтра читатимуть ті твори Шевченка, які були заборонені російським режимом. Багато слів з творчості Великого Кобзаря не сходять з уст українців до сьогодні. «Борітеся — поборете, Вам Бог помагає. За вас правда, за вас сила І воля святая!». І досі боремося, і досі Перемагаємо.