Майже доба після обстрілу: яка ситуація із тепло- та енергосистемою в області (ВІДЕО)

307

Наче знаючи наперед, за декілька годин до нічного прильоту 9-го березня усі котельні Житомира були планово відключені, що, як виявилось на ранок, змогла захистити обладнання. Після удару підключити усі котельні було неможливо, тому робили це поступово.

Зараз у критичному стані залишаються 2 котельні – одна по вулиці Київській.

А ось під час планових відключень тепла в батареях чекати не варто.

Частково котельні працюють за рахунок генераторів, однак на забезпечення усього міста теплом наявної кількості не вистачає.

Тепло та водопостачання міста напряму залежить від електроенергії, котрої доволі не вистачає внаслідок ворожих обстрілів. Цілодобово енергетики працюють над відновленням, але масштаби руйнувань достатньо великі. Однак позитивна динаміка є, відзначають у обленерго.

Найгірша ситуація спостерігається у центральній та західній частині області, а також у Житомирі – він постраждав найбільше. Близько півтори тисячі споживачів відучора не мають світла досі.

Аварій такого масштабу, говорить очільник обленерго, на його пам’яті ще не було. Житомирщина більше не має власного джерела живлення, тож рятуємось частково за рахунок інших областей.

Однак дефіцит все одно залишається.

Наразі створені графіки відключень, які працюють. Однак жоден сектор не входить до зеленої зони. Відключатимуть, за потреби, навіть об’єкти критичної інфраструктури.

Жити у такому жорстокому режимі економії та постійних відключеннях доведеться щонайменше 2 тижні. Такі терміни гарантують лише за умови відсутності нових обстрілів. В свою чергу енергетики роблять усе можливе та навіть неможливе.