На Коростенщині обговорили відновлення влади на деокупованих територіях та діяльності військово-цивільних адміністрацій у післявоєнний період (ФОТО)

183
На Коростенщині обговорили відновлення влади на деокупованих територіях та діяльності військово-цивільних адміністрацій у післявоєнний період (ФОТО)

Сьогодні Житомирщина стала майданчиком для консультацій на тему відновлення влади на деокупованих територіях та діяльності військово-цивільних адміністрацій у післявоєнний період. Про це повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Слід зазначити, що обговорення цих питань відбувалося на Коростенщині – частині Житомирщини, яка на початку вторгнення зазнала тимчасової окупації та найбільше постраждала від російських бомбардувань.

До початку війни Житомирщина залишалась лідером в процесі децентралізації. Громади і область у цілому, активно впроваджували нові підходи та були постійними новаторами у цьому процесі.

Майбутня перемога над ворогом незабаром поставить нові виклики.

«На місці зруйнованих об’єктів ми маємо збудувати нові сучасні будівлі, освітні та соціальні простори, побудовані за новими стандартами. Окрім відновлення інфраструктури, необхідно актуалізувати модель взаємодії державного управління та місцевого самоврядування.

Тож дуже важливо, не очікуючи завершення війни, заздалегідь визначитись з чітким розподілом повноважень та обов’язків органів місцевої влади та представників Держави в усіх регіонах країни. Так, як це працює в сучасній Європі. Це зробить нашу Державу одночасно стійкою перед викликами нового часу та нового етапу історії України. Та водночас наддасть потужний імпульс для розвитку.

Впевнений, що пропозиції, які звучали сьогодні на майданчику підкомітету від голів громад та експертів місцевого самоврядування, будуть надзвичайно корисними для формування нових законопроєктів, вдосконалення чинних та впровадження нових правових норм, що регулюватимуть відносини державної та місцевої влади на багато років вперед. Вчергове, запрошую до нових актуальних обговорень на Житомирщині!», – зазначає Бунечко.