Робота КП «Житомирводоканал» після ударів по критичній інфраструктурі міста (ВІДЕО)

201

9-го березня, коли вкотре ворог влучив у об’єкт енергетичної інфраструктури, жителі області залишилися без світла і частково без подачі води. Керівник «Житомирводоканалу» говорить, швидко відновити подачу води допомогли ж самі енергетики.

На підприємстві прораховували різні сценарії. Якщо енергетикам не вдасться перепідключити підприємство до електромережі, можуть працювати на генераторах, та таке задоволення не з дешевих, говорить керівник.

Придбати генератори допомогла міська рада та благодійники, завдяки цьому робота підприємства може бути безперервною і близько 97% населення міста Житомира отримає воду. Остання, знеструмлена доба обійшлася водоканалу лише в 15000 гривень, тому, вкотре керівник підприємства нагадує боржникам про вчасну сплату за послуги.

В Україні скасували підвищення тарифів на воду з 1 січня 2023 року. Відомо, що проєкт відправлений на доопрацювання, але підвищення необхідне – запевняє директор водоканалу. Підприємство повинно самостійно сплачувати кредит світовому банку, чого не вдалося зробити у минулому році.

Ймовірне підняття тарифів слід очікувати вже в квітні, а от напередодні професійного свята – «Дня комунальника» директор підприємства нагадує, якою ціною потрапляє вода у наші оселі і закликає відповідально відноситись до титанічної роботи працівників комунальних підприємств.