Найменші житомиряни навідалися до бійців у шпиталь: як відреагували військові (ВІДЕО)

208

У палаті шпиталю стіни обвішані дитячими малюнками. У Сергія на столі ще кілька малюнків та патріотичних стрічок, каже, усе це принесли діти.

«Це дітки з дошкільного закладу», — каже військовослужбовець Сергій.

Сам Сергій із Полтавщини, у житомирському шпиталі лікується ось уже кілька місяців. Рідні мають змогу приїхати нечасто, але у Житомирі зізнається, підтримку навіть чужих людей добре відчуває. Окрім турботливого персоналу, найбільше тішить увага саме від дітей.

«Це приємно, що маленькі діти підтримують. Тут усі поранені, комусь погано, а ось такі малюночки – це приємно. Мені приємно, я дякую», — зізнається військовослужбовець Сергій.

Підтримати бійців, які нині лікуються у шпиталі після поранень, сьогодні прийшли найменші житомиряни. 5-річна Олександра каже, малювала патріотичний малюнок, адже знала, що подарує його захиснику.

Хлопців у пікселі маленька Саша завжди зустрічає із словами «дякую».

Військовослужбовці після зустрічі із дітьми помітно змінилися. Кажуть такі зустрічі нагадують за що вони борються і надихають не здаватися.

«Дуже приємно, це велика підтримка. Є за кого», — каже військовослужбовець Олександр.

«Дуже приємно, що дітки так переживають за нас і зустрічають із такою посмішкою. Для них ми тут і стоїмо, щоб вони росли на мирній території», — говорить військовослужбовець Олександр.

У шпиталі кажуть, такі зустрічі особливо важливі для тих, хто по місцю не має рідних.

Аби привітати хлопців у День добровольця, розповідає директор департаменту освіту, об’єдналися усі заклади міста й ретельно готувалися до цієї події не один день.

Викладачка одного із міських садочків каже, ця допомога від навчальних закладів не перша й нині разом із дітьми педагоги починають готуватися до нових акцій.