Автобус для Житомирського драмтеатру та пересувний «Пункт Незламності»: підтримка від міжнародних партнерів триває (ВІДЕО)

209

Із піснями і кульками актори Житомирського драмтеатру уперше сіли в свій новий автобус. Кажуть, давно чекали на цю подію, бо ж попередній транспорт на початку повномасштабної війни передали Збройним Силам.

«Наша польські колеги, наші польські спонсори подарували нам ще кращий автобус. А чому? Тому що в ньому 48 місць, наш автобус, який у нас був, він був для нас замалий і нам треба було ще щось додатково винаймати. Цей автобус — це для нас мрія, ми дуже раді. І ще я хочу сказати, що цей автобус — це два в одному, тому що ми зможемо завантажити в багажне відділення усю нашу декорацію і у нас не буде проблем із гастролями по області та Україні», — говорить директорка Житомирського обласного українського музично-драматичного театру ім. Івана Кочерги Наталія Ростова.

«На другий день війни автобус був вилучений в Державну прикордонну службу і зараз він несе службу на кордоні. А дійсно, через рік, завдяки нашим міжнародним друзям нас не залишають на одинці з нашою бідою», — каже начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

Начальник управління культури та туризму області пригадує як домовлявся із польськими друзями про автобус. Каже, усе це вдалося завдяки дружнім відносинам,с які будувалися не один рік.

«Я зателефонував своєму товаришу, колишньому бурмістру міста Луків Любельського воєводства. Сьогодні він керівник району і я його трошки, можна так сказати, на понт. Я йому кажу, Даріуш, маленька Естонія тут подарувала таку кількість автобусів, подивіться може у вас для театру щось знайдеться. Наступного дня він мені зателефонував і сказав, Анатолій, тому що ти мій друг, буде в театрі автобус», — сказав начальник управління культури та туризму Житомирської ОВА Анатолій Душко.

Вже наприкінці березня на новому автобусі актори Житомирського драмтеатру поїдуть на виставу у Бердичів, але обіцяють – попереду грандіозні плани й закликають людей частіше приходити на виступи, адже це і своєрідні ліки для душі.

Тим часом це не усі подарунки від міжнародних партнерів. Так, у Німеччині, місцеві, волонтери та українські переселенці зібрали кошти на закупівлю ще одного автобуса. Він же слугуватиме і як мобільний «Пункт Незламності» для департаменту соціального захисту й, зокрема, для Тетерівського будинку-інтернату.