Юні художники із Олевська відтворили картини Марії Примаченко: що із цього вийшло (ВІДЕО)

200

Півтора місяці кропіткої роботи і ось картини Марії Примаченко можна побачити на виставці. Своїми роботами діти хотіли показати, що українську культуру не знищити ракетами. Що малювати юні художники вирішували самі. Так, Анастасія обрала картину «Загроза війни».

Музей із роботами відомої українки російські війська зруйнували ще на другий день війни. Керівниця студії образотворчого мистецтва каже, перш ніж запропонувати дітям відтворити картини Примаченко, їм розповіли про історію їхнього створення і про саму художницю. Опісля, юні митці, без роздумів приступили до роботи.

Фрагменти з робіт художниці діти використали і для прикрашання одягу, а перед відкриттям виставки самотужки створили весняну картину із піску.

Начальниця відділу культури і туризму Олевської міської ради каже, ця подія – непересічна для місташ, тож охочих подивитися на роботи дітей було вдосталь.

Задоволені тим, що взяли участь у виставці і самі вихованці студії.

«І взагалі, Марія Примаченко, вона додає певної якоїсь чарівності в свої малюнки, казковості, яку не можна одразу зрозуміти, але вона викликає дуже бурхливі емоції», — каже вихованка студії образотворчого мистецтва «Веселка» Анастасія Дробуш.