На сесії облради депутати розглянули 46 питань, деякі не погодили (ВІДЕО)

339

У Житомирі відбулася сесія обласної ради. На порядок денний було представлено 46 питань. Серед них два питання про дострокове припинення повноважень депутатів Житомирської обласної ради Віктора Развадовського та Олександра Савченка. Таку ініціативу депутати не погодили.

Деякі питання комунальної власності стали дискусійними. Зокрема про припинення діяльності Обласного Медичного центру спортивної медицини та Обласного міжрайонний діагностичного центру у місті Коростень. З емоційною промовою виступив один із депутатів і можливо це подіяло на прийняття загального рішення. Питання не погодили.

Заступник голови обласної ради каже, закриття діагностичного центру – це ініціатива самого центру.

Також Володимир Ширма нагадав історію виникнення Коростенського діагностичного центру: його створили після аварії на Чорнобильській АС і на сьогодні, за словами чиновника, він свою функцію виконав, тому питання про його припинення залишається актуальним.

Також депутати погодили звернення до Прем’єр-міністра України щодо внесення змін до правил перетинання державного кордону громадянами України. Якщо конкретніше, то йдеться про депутатів місцевих рад та керівників органів місцевого самоврядування. Ініціаторка звернення розтлумачила таку ініціативу.