Захворюваність на коронавірус зростає по всій країні та області, зокрема (ВІДЕО)

192

Якщо ми забули про коронавірус, то він не забуває про нас. Очікуваний пік захворюваності на березень справдився і станом на сьогодні інфекційне відділення заповнене, розповідають у першій міській лікарні.

Лікарка каже, насправді вірус нікуди не дівався, а навпаки, він постійно мутує, тому стає ще підступнішим і його наслідки небезпечні для людей із хронічними захворюваннями.

Більшість людей з такими захворюваннями можуть навіть і не підозрювати, що це наслідки коронавірусу, адже новий, мутований омікрон може протікати безсимптомно.

Тому медики рекомендують, не гаяти час, а при перших ознаках захворювання звертатися до сімейного лікаря. І головне, не нехтувати головними профілактичними правилами: носити маски, мити та дезінфікувати руки, уникати великого скупчення людей. Не варто забувати і про додатковий захист – вакцинацію.

За минулий тиждень в області зареєстровано близько 1500 випадків захворювання на ковід. Госпіталізована 191 особа. Є і летальні випадки: 3 особи померли. Про це повідомляє ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».