У Житомирі артисти Харківського театру покажуть український народний фарс часів війни «НЕХАЙ ЩАСТИТЬ!»

207
У Житомирі артисти Харківського театру покажуть український народний фарс часів війни «НЕХАЙ ЩАСТИТЬ!»

Вперше в Житомирі! 27 березня о 18:30. Український народний фарс часів війни «НЕХАЙ ЩАСТИТЬ!» За мотивами п'єси Б. Джанікашвілі «Війнонька».

Квитки онлайн: https://ticketsbox.com/checkout/0dfc351d2ddc81a3a9c6063d380e27191ecacae5/

Вистава Харківського академічного українського драматичного театру імені Тараса Шевченка «Березіль» була створена в прифронтовому Харкові саме в той час, коли місто обстрілювали майже щодня.

...Жили собі, були собі Дід та Баба. І був у них онучок Іванко. Майже, як у казці. І раптом... Прилетіли ворожі літаки, і почали скидати бомби на Діда й Бабу. І тоді, онучок Іванко взяв рогатку, виліз на велике дерево, і шишками з рогатки почав збивати ворожі літаки...

Що було далі – приходьте подивитись! І посміятись! Бо, попри все – гумор і сміх – така ж важлива зброя, як і Іванкова рогатка!

У виставі грають актори театру:

Заслужений діяч мистецтв України, головний режисер театру - Степан Пасічник,

Заслужений артист України – Роман Жиров, 

Дмитро Петров,

Павло Савєльєв (Харківський державний академічний театр ляльок ім. В. Афанасьєва).

Ляльки створила — Дар'я Кушніренко.

Тривалість вистави: 1 год. 15 хв

В основу сюжету вистави лягла п’єса грузинського автора Баси Джанікашвілі, написана під впливом подій російсько-грузинської війни. Актори зізнаються, сьогодні вистава набуває нового змісту, адже присвячена тотожнім подіям нашого часу, які відбуваються в Україні після початку повномасштабного вторгнення, і дуже важливо, що першими глядачами стали саме захисники та захисниці. З моменту створення доброчинної вистави «Нехай Щастить!», актори вперше представлять її глядачеві за межами рідного регіону!

Основною задачею колектив вбачає можливість підтримки морального духу наших бійців на бойових позиціях, в полях, окопах та бліндажах, військових частинах, а також не втрачає жодної змоги зіграти виставу для підтримки духу мирного населення, щоразу збираючи кошти на потреби армії.

Об’єднавши зусилля в умовах постійних обстрілів прифронтового міста та завершивши роботу над створенням вистави в найкоротший проміжок часу, що тривав протягом менш ніж одного місяця, театр одразу ж вирушив у дорогу, приурочивши свої перші виступи вітанню захисників на позиціях з різдвяними святами, а згодом, і на підмурки сцени Харкова з доброчинною прем’єрою для збору коштів на потреби ЗСУ. Такий досвід для колективу Харківського театру імені Т. Шевченка не є новим, адже вистави для військових стали творчою ініціативою театру ще з 2014-го року.

Від початку повномасштабного вторгнення уся країна перетворилася на єдиний фронт, для підтримання стійкості якого, на думку акторів, важливо робити все можливе для зміцнення нашого духу та наближення нашої Перемоги.