«Мавка» побила усі рекорди, а житомиряни мали можливість зустрітися із її режисером (ВІДЕО)

252

У залі повно людей: від найменших й до найстарших. Усі терпляче чекають, коли на екрані з’явиться «Мавка», яка лише за перші три тижні прокату отримала сотні тисяч схвальних відгуків.

Для багатьох стала сюрпризом і зустріч із самим режисером стрічки.

Й такий ажіотаж не дивина, адже «Мавка» побила усі рекорди й стала найкасовішим мультфільмом часів Незалежності. Лише за перші три тижні прокату стрічка зібрала понад 80 мільйонів гривень й обігнала такі популярні українські фільми, як «Скажене весілля», «Викрадена принцеса» та «Захар Беркут». Лише у перші тижні на сеанс прийшло понад 600 тисяч українців. Сам режисер зізнається, такої реакції не очікував.

Робота над «Мавкою» за мотивами п'єси Лесі Українки тривала близько 8-ми років, що зробило "Мавку" одним із кінопроєктів з найдовшою реалізацією, але витрачений час, каже режисер, того вартував. У Європі мультфільм впізнають навіть за картинкою.

«Дуже сильно нас зараз підтримує Європа і «Мавкою» був забрендований увесь цей форум. Тобто, не треба було розповідати про проект, було достатньо показати стенди і люди розуміли хто ми і звідки ми», — каже режисер «Мавки» Олег Маламуж.

А одразу після української прем’єри розпочнеться широкий прокат мультфільму у Франції. Загалом, українську «Мавку» побачать більш ніж у 80 країнах світу.

Окрім Олега Маламужа режисером виступив Олександр Рубан, а озвучували героїв зіркові українські артисти, зокрема, головна героїня говорить голосом акторки Наталки Денисенко. Також у фільмі можна почути Ніну Матвієнко, Сергія Притулу, Наталію Сумську та Юлію Саніну.