У Житомирі працівників театру привітали з Міжнародним днем театру та вручили Подяки (ФОТО)

206
У Житомирі працівників театру привітали з Міжнародним днем театру та вручили Подяки (ФОТО)

Попри повномасштабне вторгнення, театральне життя Житомирщини продовжує своє буття. Житомирський академічний музично-драматичний театр імені Івана Кочерги не зупинився навіть в умовах війни, даруючи емоції та передаючи нові історії своїм постійним глядачам, до яких додалися нові шанувальники мистецтва — наші військові та переселенці з Півдня і Сходу. Навіть тривале відключення світла та часті повітряні тривоги не змогли стати на заваді зустрічам акторів та глядачів на яскравих виставах театру. Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

Так, 27 березня, на театралізоване дійство до Житомирського театру імені Івана Кочерги завітав начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко разом із заступником Юрієм Денисовцем, заступником голови Житомирської обласної ради Володимиром Ширмою та представниками профільних структурних підрозділів. Працівників театру привітали з Міжнародним днем театру та вручили Подяки.

«Театри Житомирщини не лише вистояли, а й стали форпостами непохитної наснаги, надії та втіхи у важкі часи боротьби за Незалежність, свободу та культуру. Наразі саме Перемога є музою, котра не може мовчати, адже вона говорить сотнями голосів. Саме театральні колективи залишаються лідерами культурного фронту, надихають на боротьбу та відвертають від щоденних стресів», — зазначив Віталій Бунечко. 

Творча еліта Житомирщини – це не лише культурний фронт. Наші актори стали також й у лави ЗСУ та батальйоні територіальної оборони. Більшість працівників театру та акторський склад активно долучились до волонтерської діяльності та створювали нові проєкти, серед яких — «Театральна оборона» та «Відсіч». 

«Беззаперечно, кожен з нас опинився у новому світі, в якому все починається заново – нові випробування, нові сили, нові репертуари. Зараз як ніколи важливо боронити та відстоювати наші культурні коди та контексти. Ні на мить не полишаємо впевненість, що Україна переможе і все буде добре», — додав Віталій Бунечко.