Зима повернулась: скільки триватиме негода та чи справляються комунальники? (ВІДЕО)

204

Ще вчора дехто ходив у футболках, а сьогодні – люди знову одягнули зимові куртки.

«Дощ з мокрим снігом приніс на територію області так званий південний циклон», — сказала начальник відділу гідрометзабезпечення Катерина Ткачук.

Синоптики прогнозують – снігу випаде до 10 сантиметрів. Уночі температура опуститься нижче 0, тож на дорогах буде ожеледиця. Комунальні служби уже працюють над прибиранням сльоти з тротуарів та посипанням доріг.

«Практично вся техніка для зимового утримання, яка є наявна на комунальному підприємстві уже переобладнана на літнє прибирання, але залишили 3 одиниці техніки, які вже виїхали на мости, підйоми, спуски. Вже зараз посипаються», — каже заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Шевчук.

Щоб перекрити дефіцит транспорту, комунальники працюватимуть цілодобово, змінюватимуться лише водії. Незважаючи на суворість сьогоднішньої погоди – декому вона до вподоби

«Гарна. Знаєте для адреналіну треба іноді стрес, щоб був. Я переживаю за те, що нашим хлопцям, дівчатам дуже тяжко. Оце болить в будь-яку погоду, а в таку особливо», — зазначає житомирянка Марія.

За прогнозами синоптиків вже вночі 29 березня березня південний циклон переміститься за межі нашої області і погода поступово нормалізується.

«У найближчі дні до кінця місяця ми залишимось в холодній повітряній масі. Вночі переважатимуть морози до 3-5 градусів, вдень невелике тепло до 1-3 градусів», — говорить начальник відділу гідрометзабезпечення Катерина Ткачук.

В останні дні першого місяця весни може бути легкий сніг або невеликий дощ, лише 31 березня температура підвищиться до +6 - +8 градусів за Цельсієм.