У Житомирі провели відкритий урок зі спортивної аеробіки (ВІДЕО)

186

У Житомирі провели відкритий урок зі спортивної аеробіки у Державній юнацькій спортивній школі. Спортсменки станцювали флешмоб під патріотичну пісню, показали сольні та групові номери.

Алані лише 6 років, але вона обожнює займатись спортивною аеробікою і вже має певні результати.

«Шпагат… мостик. Шпагат. Просто це розтяжка», — каже Алана Джемісашвілі, яка займається аеробікою.

Зараз спортивну школу відвідують 700 вихованців. Усі тренування – безкоштовні. Діти розповідають, заняття проходять весело та невимушено.

«Іноді ми займаємось і шось згадується, і хтось шось розказує і ми сміємось», — говорить Валерія Затворницька, яка займається аеробікою.

Відділення спортивної аеробіки відкрили лише 2 роки тому, тоді школі передали приміщення з басейном. Це дало можливість спортсменам удосконалювати свою фізичну підготовку.

«Кожен ранок ми бачимо усмішки маленьких учнів з позашкільних, дошкільних навчальних закладів», — сказала директор ДЮСШ Людмила Новицька.

Про безпеку вихованців теж не забули. У спортивній школі облаштували укриття з двома залами. Дітям не потрібно переодягатись та йти по вулиці, вхід в укриття знаходиться у приміщенні школи.

«Тимчасове укриття, яке ми для них підготували, має можливість продовжити тренування під час повітряної тривоги», — зазначає директор ДЮСШ Людмила Новицька.

Батьки спортсменок кажуть, хоч спортивна аеробіка не є олімпійським видом спорту, вони не жалкують, що обрали її для дозвілля своїх дітей.

«Багато наших українських спортсменів стають призерами, навіть чемпіонами світу з даного виду спорту, тому як батьки, ми дуже задоволені, що в стінах цього закладу в наших дітей є можливість займатися», — говорить мама вихованки ДЮСШ Єлизавета Кауркіна.