«Валькірій» багато не буває: Житомирська міська рада передала військовим нову партію безпілотників (ВІДЕО)

171

«Валькірії» – така назва безпілотників, які Житомирська міська рада у колаборації з гуманітарним хабом передали військовим. Це вже друга партія дронів, але не остання.

«Сьогодні чергова партія «Валькірій» – українських дронів – поїде безпосередньо на фронт для того, щоб допомагати нищити ворога, щоб проводити розвідувальну роботу, щоб наші артилеристи могли чітко вражати цілі», — каже начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Радіус дії «Валькірій» – до 34 кілометрів, за нормальних погодних умов вони літають близько двох годин. Також ці пташки добре справляються з радіо-перешкодами ворога.

Безпілотники збирають інформацію, яку потім передають у спеціальні центри. Завдяки цим даним наші наземні сили більш точно наносять удари по ворогу.

Основна частина корпусу «Валькірій» не має розкладних частин – поєднана. Саме завдяки цьому навіть при боковому вітрові безпілотник не зносить. До комплекту також входить захищений ноутбук, який є наземною станцією керування. Щоб навчитися керувати «Валькіріями» зазвичай військовим вистачає 1-1.5 тижні.

Кількість переданих «Валькірій» не розголошують, кажуть, що інформація може бути використана ворогом проти наших Збройних Сил. Однак відомо, що вартість одного комплексу 1 мільйон 200 тисяч гривень.

«В цьому році дійсно велика кількість звернень від наших військових з приводу передачі безпілотних комплексів. Це абсолютного різного класу безпілотники», — сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

З початку нового року на потреби військових, окрім «Валькірій», Житомирська міська рада закупляла й інші безпілотні комплекси.

«40 «Mavic-3Т», вже 10 «Matriсе 300 RTК». Це те, що поки що ми закупили в цьому році. Але ми не зупиняєм закупівлю. На черзі у нас вже закупівля FPV дронів. Це те, що дуже сильно бояться росіяни», — додав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.