У Житомирі відбувся навчальний семінар для фахівців із соціальної роботи щодо функціональних обов’язків у запровадженні послуги «патронату над дитиною»

276

Сьогодні, 31 березня, Житомирський обласний центр соціальних служб провів навчальний семінар для фахівців із соціальної роботи центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг територіальних громад Житомирської області щодо функціональних обов’язків у запровадженні послуги «патронату над дитиною». Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА. 

Відкрив семінар заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський. 

Під час навчання були опрацьовані наступні питання: 

  • нормативно-законодавче підґрунтя запровадження патронату над дитиною (постанова Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2021 р. №893 “Деякі питання захисту прав дитини та надання послуги патронату над дитиною”; 
  • визначення критеріїв відбору кандидатів у патронатні вихователі та формування портрету патронатної сім’ї; 
  • робота з алгоритмом дій спеціаліста — фахівця із соціальної роботи в процесі здійснення первинного відбору сімей кандидатів та веденням відповідної документації. 

Участь у тренінгу бере 31 фахівець із соціальної роботи, кожен з яких за підсумками роботи також пройдуть відповідне тестування стосовно теми патронату над дитиною.