2-й рік нової системи харчування: як годують малечу у житомирських дитсадках? (ВІДЕО)

275

О 15:30 у садочку розпочинається вечеря. Сьогодні у меню поживний салат з морквинки, родзинок та яблучка, а також сирна запіканка із смачним вишневим соусом. Це улюблена страва Маргаритки.

А ось Дмитро, як справжній чоловік, любить м’ясо, тому і улюблена страва відповідна.

Другий рік, як у цьому садочку, як і по всій Україні, харчуються за новим принципом, запропонованим Оленою Зеленською. У Житомирі ж до запровадження такої системи готувалися впродовж 8-ми місяців і зараз дотримуються її.

А також зменшилась кількість хлібобулочних виробів, солі та цукру. Збільшилась кількість овочів та фруктів.

Для приготування страв садочки використовують пароконвектомати. Ними оснащений кожен заклад Житомира. У ДНЗ №71 користуються таким приладом приблизно 2 роки. І переваги не приховують.

За допомогою пароконвектомату можна смажити, тушкувати, запікати, варити та навіть випікати. І усе це набагато швидше, аніж на звичайній плиті чи духовій шафі. Позитивні зміни у харчуванні в садочку відмічають і батьки малюків. Кажуть, діти завжди задоволені та головне – не голодні.

У Тетяни вже друга дитина виховується у цьому садочку. Говорить, харчування у старшої та молодшої помітно відрізняється. І для неї, як для мами, такі зміни надзвичайно важливі, тому що це дитяче здоров’я.

Не вплинула на збалансоване харчування в садочках і повномасштабна війна. Як тільки заклади запрацювали, ні на день не відхилялись від норм. І навіть в укритті ніколи не залишають малюків голодними.

Спускати з собою в укриття гарячі страви відповідно до санітарних норм не можна, тому вихователі також беруть з собою бутерброди та випічку. Запаси їжі постійно поновлюють. Також малеча носить із собою запаси у тривожних рюкзачках.

Із запровадженням такої системи харчування у садочку відмітили, що діти почали менше хворіти. Тож переконують, що такий підхід є цілком правильним та результативним.