Від дітей для воїнів: малеча приготувала смаколики та подарунки для захисників (ВІДЕО)

Дівчатка розділяють тісто на кульки та розкладають по формам. Усі зосереджені, стараються, бо готують паски для військових, щоб привітати захисників зі святом.

«Для тата. На війні», — каже вихованка ДНЗ №25 Данелія.

«Для воїнів. Да», — говорить вихованка ДНЗ №25 Влада.

Тісто для малечі готували кухарі садочка, діти роблять вже завершальний етап – розкладають по пасхальним формам і прикрашають.

«В нас така акція – відправити ці паски на схід нашим воїнам, тому що в нпаших дітей дуже багато батьків, які захищають нашу Україну», — сказала вихователька ДНЗ №25 Тетяна.

За давнім повір`ям випікати паски можуть лише жінки. Тому поки дівчата вправляються з тістом, хлопці займаються іншою справою – вирізають прикраси для верхівок.

А поки діти закінчують прикрашати паски – переходимо в іншу групу, там малеча розмальовує печиво. Кирило показує нам свою роботу і сміється.

«Різні. Бачиш там різні кольори. Різнокольорова паста, смачна», — говорить вихованець ДНЗ №25 Кирило.

Тут разом з дітками печиво прикрашає і мама однієї з вихованок садочка.

«Вирішили допомогти такій гарній акції – зробити прянички для наших любих захисників. Щоб допомогти, таку красу зробити на таке свято», — каже мама вихованки ДНЗ №25 Інна Лядова.

А поки ми з розмовляли з пані Інною, непосидючий Кирило вже замурзався в пасті.

Смаколиками діти не обмежились, інші групи клеїли листівки та робили янголів з ниток. Сподіваються, що такі маленькі приємності стануть оберегами для наших захисників.