У Житомирі відзначили Міжнародний день космонавтики (ВІДЕО)

12 квітня 1961 року відбувся перший політ людини в космос, здійснений Юрієм Гагаріним. Ця історична подія відкрила шлях до освоєння космосу на благо людства. Тепер ця дата вважається Міжнародним днем авіації та космонавтики. І Житомир є одним з тих міст, яке має безпосередній зв’язок із започаткуванням космічних досліджень. Адже саме наше місто подарувало людину, котра зробила вагомий вклад у цю сферу.

Сьогодні у Житомирі, коло рідного будинку Сергія Павловича Корольова, згадували, що ракети – це не лише руйнівна зброя, але й головний спосіб дослідження космосу. Національний музей космонавтики за рік повномасштабного вторгнення зумів зберегти свою діяльність.

За час широкомасштабної війни музею вдалось не лише зберегти свої експонати, але й розширити експозицію музею.

Зокрема, відвідувачів сьогодні познайомили із першими магнітофонами, котрі встановлювали у ракети. І виробляли їх в Україні.

Про те, що Житомирщина – столиця космонавтики, знають тепер і діти. Прослухавши екскурсію, малюки діляться фактами, котрі запам’ятали.

Сьогодні космос продовжують вивчати та досліджувати. Та вже зараз з його допомогою Збройні Сили України вдало нищать ворога, використовуючи кадри із супутників, проводять розвідку та наближають країну до Перемоги. І цього дня хочеться побажати, нехай ракети літають лише в космос, а не над нашими будинками.