Врятувати життя побратима: Житомирська академія поліції три дні поспіль здавала кров для потреб військових (ВІДЕО)

Впродовж трьох днів слухачі та викладачі Житомирської академії поліції проводили благодійну акцію «Поділись», а саме здавали кров для військових. Загалом, донорами стали близько сотні поліцейських.

У завершальний день акції здати кров прийшло близько 25 чоловік. Олександр поводиться досить спокійно, тому що для нього це вже не вперше. За своє життя чоловік 7 разів ставав донором і точно знає для чого це робить.

Та за час повномасштабної війни кров Олександр здає вперше. Сам родом із Сумщини і там, зізнається, були інші завдання.

Досить впевнено почувається і В’ячеслав. Він також є досвідченим донором і здає кров вшосте. І знає як до цього готуватися, аби пройти відбір.

І вже за кілька хвилин після усіх підготовчих процедур В’ячеслав сидить у кріслі та качає кров з думкою про тих, заради кого це робить.

Але є серед сьогоднішніх донорів і новачки. До прикладу Сергій переконує, зараз кожен має робити хоча б щось, аби допомагати нашим захисникам. І, здаючи кров, думає про найцінніше.

Роман також став донором вперше. Жартує, навіть готуватися не довелося, так як веде здоровий спосіб життя. До того ж, зізнається, це зовсім не страшно.

В обласному ж центрі крові таким акціям дуже радіють, бо вони допомагають поповнити запаси. Зараз, кажуть, потреба стала більшою.

Та хоча зараз потреби лікарень забезпечені, фахівці закликають громадян все одно здавати кров. Тому що кожна крапля може врятувати чуже життя.