Впродовж доби на Житомирщині виявлено два порушення природоохоронного законодавства зі збитками понад 162 тис. грн.

Впродовж доби на Житомирщині виявлено два порушення природоохоронного законодавства зі збитками понад 162 тис. грн.

13 квітня інспекторами Житомирського рибоохоронного патруля при здійснені рибоохоронного заходу було зафіксовано порушення природоохоронного законодавства. Інцидент стався на р. Кам’янка поблизу с. Почуйки, Житомирського району. Про це повідомляє Житомирський рибоохоронний патруль.

«Двоє громадян здійснювали вилучення водних біоресурсів за допомогою «павуків».

Один з порушників встиг зловити  59 екз. карася сріблястого та 3 екз. плітки, чим завдав збитків на суму 97 971 гривень. В улові іншого було 34 екз. карася сріблястого, 24 екз. йоржа та 6 екз. плітки. Завдані державі збитки становлять 64 362 гривень», – йдеться у повідомленні. 

Своїми діями громадяни порушили правила любительського та спортивного рибальства, відповідальність за яку передбачено ч.4 ст. 85 КУпАП.

На правопорушників складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення.

Заборонені знаряддя лову вилучені.

Житомирський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» Управління: (067) 414-60-74.

Нагадаємо у Радомишльській ОТГ рибпатруль зафіксував мор риби: загинуло близько 300 екземплярів.