Житомирщина прийме нову хвилю переселенців з Донеччини: де поселять людей (ВІДЕО)

З 18 квітня розпочинається безкоштовна евакуація з Донецької області – Житомирщина чекає на нову хвилю переселенців. Вони їхатимуть до нас потягами.

«Перший потяг приїде до Бердичева. Ми працюємо над тим, щоб все, що потрібно для допомоги, вони отримали. Фактично теж вони отримають гуманітарну допомогу, продукти харчування, засоби гігієни. Укрпошта надасть усі виплати, будуть працювати соціальні служби на місці, які їх зареєструють, психологічну допомогу нададуть. І вже визначені місця, де вони будуть проживати», — говорить заступник начальника ОВА Віктор Градівський.

В цілому сформовано 6 тисяч 126 місць для постійного проживання переселенців. На сьогоднішній день точно невідомо скільки людей приїде.

«Ми просто розуміємо, що їх до нас будуть привозити 40-60 людей, таким чином, як сформують уже безпосередньо в Донецькій, Луганській областях. Але це не буде така велика кількість, масова, яка у нас була на початку повномасштабного вторгнення, коли до нас їхали тисячі людей щодня», — сказав заступник начальника ОВА Віктор Градівський.

Ця евакуація обов`язкова – тобто деяких людей вивозитимуть із зони бойових дій примусово, щоб зберегти їхні життя і дати можливість українській армії виконувати свою роботу. Особливу увагу звернуть на сім`ї з маленькими дітьми.

«Держава на сьогоднішній день змушена, в тому числі, і примусово евакуйовувати жителів нашої держави, але в тому числі і добровільна, по-різному виходить», — зазначив заступник начальника ОВА Віктор Градівський.

Для допомоги дітям-переселенцям Житомирська ОВА ще минулого року підпасала меморандум з дитячим фондом ООН – «ЮНІСЕФ». Завдяки цьому реалізуються не лише розважальні, а й навчальні проекти.

Планувалось, що нова хвиля переселенців прибуде на Черкащину, але область прийняла у себе вже багато внутрішньо переміщених осіб, тож Житомирщина вирішила допомогти з облаштуванням людей зі Сходу. Загалом у нашій області зараз проживає 66 тисяч переселенців, сформовано 22 поселення по 300-400 чоловік, решта мешкають у приватних будинках.