Ситуація із підтопленням Житомирщини: Коростенський район постраждав найбільше (ВІДЕО)

Сьогодні у чотирьох областях України оголосили червоний рівень небезпеки через весняну повінь. Ще у двох регіонах, Київщині та Чернігівщині — помаранчевий. Хоча Житомирщину не внесено до переліку, вода тримається і в нас. Ми вирішили виїхати за межі міста та на власні очі побачити яка склалася ситуація. Близько 100 кілометрів шляху і перше затоплене подвір’я.

У цьому подвір’ї з родиною проживає Марина. Зайти до обійстя жінка може лише по власноруч прокладеним балкам. І якщо на передній частині ділянки ще більш менш сухо, далі ситуація гірша.

Це село Горщик Коростенського району. Більшість споруд тут збудовано на болотистій місцевості, внаслідок чого весняні підтоплення тут відбуваються часто.

Жінка розповідає, по селу таких будинків багато, особливо у тій частині поселення, яка розташована нижче по ландшафту. Зверталась із проблемою до сільради.

І хоч городину вже не врятувати, жінка переймається, аби вода не зайшла до хати. Доки рясних опадів немає, рівень залишається на місці, та після першої ж зливи ситуація може погіршитися. Така проблема, як у Горщику, зберігається і у інших громадах Коростенського району.

Основною причиною такого весняного підтоплення голова називає неочікувані рясні опади. Такого, згадує, не було приблизно 10 років. Одна з найважчих ситуацій є у Малині. Там вода затопила місцевий кар’єр та змила тимчасову переправу, котра з’єднувала місто замість зруйнованого ракетою мосту.

Цього року до таких наслідків негоди, визнає Юрій Тарасюк, були неготові. Та вже зараз проводять заходи, аби в майбутньому не допустити повтору ситуації.