Відбувся ІІІ етап Всеукраїнського відкритого заходу із спортивно-технічних видів спорту з повітряних зміїв (ФОТО)

197
Відбувся ІІІ етап Всеукраїнського відкритого заходу із спортивно-технічних видів спорту з повітряних зміїв (ФОТО)

У заході взяли участь команди авіамоделістів від територіальних громад області, окремих закладів загальної середньої та позашкільної освіти віком до 18 років. Програма заходу передбачала стендову оцінку моделей, теоретичний залік у всіх класах моделей, залікові польоти у класах: плоский змій, коробчастий змій та міні-змій. При оцінюванні журі враховувало оригінальність та складність конструкції змія, якість і майстерність виготовлення, наявність креслення моделі, матеріал обшивки, оздоблення. Про це повідомляє Житомирський обласний Центр дитячої та юнацької творчості.

Запуски  моделей всіх класів виконувалися за однаковими програмами. Кожен учасник мав право на три залікових польоти.

Про свої враження від заходу розповів член журі Олександр П’янков. Каже, отримали позитивні емоції від змагань та від спілкування і юні учасники, і їх керівники, ділилися власними напрацюваннями, переймали досвід колег: «Неймовірні емоції! Особливо в учасників, які запекло виборювали перемогу. Позитивно вплинуло і те, що ці змагання проходили в очній формі, після тривалої вимушеної перерви. Через ковідні обмеження, війну, попередні кілька років вони відбувалися заочно. Рівень цьогорічних змагань достатньо високий, були цікаві моделі, що демонстрували хороші льотні якості».

«У кожній команді є призери. Це свідчить про те, що рівень команд майже однаковий. Просто, комусь цього дня пощастило більше», – розповідає член журі конкурсу Анатолій Бортник.

За результатами змагань в особистій першості переможцями стали:

  • клас моделей «Плоский змій» – I місце – Ванат Владлен, Озерненський ліцей, 9 клас, Новогуйвинська ТГ;
  • клас моделей «Коробчастий змій» – I місце – Філіпов Микола, Ліцей №4, 8 клас, Звягельська ТГ;
  • клас моделей «Міні-змій» – I місце – Бортник Владислав, Ліцей №2, 4 клас, 
  • СЮТ, Коростишівська ТГ.

У командній першості перемогу виборола команда Коростишівської ТГ.

Переможці обласних змагань представлятимуть Житомирщину на всеукраїнському етапі.