Чи справді розстріляний Герой – Олександр Мацієвський? До СК1 звернулась родина Тимофія Шадури (ВІДЕО)

210

Відео, на якому українського солдата цинічно та жорстоко розстрілюють за слова «Слава Україні!», з’явилось у мережі 6-го березня. На ньому Надія одразу упізнала рідного сина.

У розстріляному Герої жінка разом з родиною впізнали Тимофія Шадуру – військовослужбовця 30-ї окремої механізованої бригади. Сестра солдата говорить, це він по усім ознакам – від тілобудови до жестів.

На війну Тимофій пішов по повістці, адже у минулому був контрактником.

Та вже 1-го лютого Тимофій востаннє спілкувався з мамою та братом, а 3-го сім’ї офіційно повідомили, що їхній Герой вважається зниклим безвісти. Майже через місяць з’явилось страшне відео із стратою українського військового. І за першою версією слідства, вбитим визнали Тимофію Шадуру.

Упізнали Героя і його побратими та односельчани.

Та за декілька днів з’явилась офіційна інформація від Служби безпеки України. Слідство встановило, загиблий герой – Олександр Мацієвський - боєць 163 батальйону 119 окремої бригади ТрО Чернігівської області. З таким рішенням родина Шадури не згодна.

З огляду на ситуацію, ми звернулися до Служби безпеки України. На наш запит прийшла чітка відповідь, у якій зазначено, що під час слідства перевірялась версія щодо можливої ідентифікації розстріляної особи як Шадури Тимофія Миколайовича. СБУ отримало висновки судової портретної та судово-медичної експертиз, якими встановлено, що військовий на відео – Олександр Мацієвський.

У лютому тіло Олександра Мацієвського та двох його побратимів було повернуто додому та поховано на Батьківщині. А також 12-го березня він був визнаний Героєм України.

Тимофій Шадура досі вважається зниклим безвісти, а родина прагне справедливості. Аби точно розібратися у ситуації, варто дістатися території, на котрій здійснено розстріл. Та нині вона підконтрольна ворогам. Тож рідним залишається лише чекати.