В обласній раді відбулись засідання трьох профільних комісій

270
В обласній раді відбулись засідання трьох профільних комісій

Сьогодні, 20 квітня, обласні депутати працювали на трьох засіданнях постійних комісій: з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв'язку, з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів, а також з гуманітарних питань. Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної ради.

Участь у засіданнях взяли заступник голови обласної ради Володимир Ширма, перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець, керівники структурних підрозділів ОВА та виконавчого апарату обласної ради.

На засіданні постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв'язку депутати заслухали інформацію Департаменту регіонального розвитку ОВА про хід виконання Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг місцевого значення в Житомирській області, на 2022 – 2024 роки.

Очільниця Департаменту Інна Хоменко проінформувала присутніх про те, що: «У 2022 році із державного бюджету Житомирській області надійшла субвенція на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг місцевого значення у населених пунктах у розмірі 697,1 млн гривень, що на 52 % менше ніж у 2021 році. У зв’язку із суттєвим зростанням рівня інфляції, ціни на основні матеріали для проведення робіт з ремонту та утримання доріг значно зросли. Тому минулого року у Житомирській області ремонтні роботи на автодорогах місцевого значення проводилися у цілому лише в рамках експлуатаційного утримання, зокрема ставився акцент на ремонті біло щебеневих доріг. Адже, понад 40% доріг місцевого значення в області мають саме таке покриття і є основним засобом зв’язку між населеними пунктами. Також минулого року Департаментом регіонального розвитку було розпочато капітальний ремонт через річку Ірша у м.Малин, який був зруйнований внаслідок потрапляння авіаційної бомби. Також виконувалися роботи із реконструкції шляхопроводу над залізничною колією по вул. Житомирській в м. Бердичеві».

У ході засідання комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів депутати розглянули та погодили ряд проєктів рішень обласної ради, зокрема «Про внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту Житомирського обласного центру медико-соціальної експертизи Житомирського обласної ради», «Про надання згоди на передачу цілісного майнового комплексу обласного бюро судово-медичної експертизи Житомирської обласної ради у державну власність». Також профільна комісія погодила проєкт рішення обласної ради «Про зміну засновника комунального некомерційного підприємства «Обласний міжрайонний діагностичний центр у м. Коростені» Житомирської обласної ради», з метою передачі медичного закладу у власність Коростенської міської територіальної громади. Крім того, члени комісії розглянули одне кадрове питання та підтримали його. Так, депутати погодили покладання на заступника директора з економічних питань КНП «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» Житомирської обласної ради Галину Козловець виконання обов’язків директора.

На засіданні постійної комісії з гуманітарних питань депутати погодили проєкти рішення обласної ради щодо внесення змін та затвердження у новій редакції Статуту Житомирської обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Динамівець» та Статуту Житомирської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики Житомирської обласної ради.

Також депутати підтримали внесення змін у рішення Житомирської обласної ради «Про встановлення персональних стипендій обласної ради народним артистам України», «Про стипендії обласної ради народним художникам України», а також у рішення обласної ради «Про затвердження положення про порядок присудження на вручення Премії імені Івана Огієнка».