У Житомирі розглянули рішення про заборону УПЦ: який результат (ВІДЕО)

19 січня у Верховній раді зареєстрували законопроект, який може унеможливити діяльність Української православної церкви на території нашої держави. У багатьох містах вже підтримали таке рішення. Сталося це після неприйнятної поведінки священників, побиття військового та обливання водою натовпу людей.

Житомир також приєднався до ініціативи. На сесії міської ради вирішували чи підтримувати законопроєкт про заборону релігійних організацій, які керуються з росії – прозвучали різні думки.

«Коли ми чуємо розмови Павла Мерседеса, коли він каже: «Благая весть, освободили Херсон». Це ж керівні органи і вони ж підбирають собі людей так само по всім щаблям церковної влади. Отут питання є», — каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Власне, мені сьогодні боляче слухати те звинувачення. Мені серце кров’ю обливається за ту несправедливість, яка чиниться проти нашої Української православної церкви», — сказала депутатка Житомирської міської ради Наталія Леонченко.

У результаті звернення підтримали. 31 голос – «за», 1 депутат утримався. Звернення вже направили до Верховної ради України.

«Депутати висловили свою позицію, що не може в Україні існувати церква з центром в росії. Але справа держав – зробити так, щоб не було центрів впливу в іншій державі. Особливо, коли країна воює, а в іншій країні знаходиться офіс», — зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

У міській раді наголошують, якщо УПЦ змінить статут і у Раді національної безпеки та оборони України підтвердять, що церква автономна й не залежить від москви ніхто не виступатиме проти волі людей відвідувати той чи інший храм.

«Не наше право забороняти людям, змушувати їх робити вибір по відношенню до Бога, в яку церкву їм ходити», — підкреслив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Якщо Верховна рада України проголосує за законопроєкт № 8371, подальші дії будуть регульовані законом. Перший крок – експертиза, яка доведе чи спростує наявність центру впливу на церкву в росії.

«Якщо доведено, що центр впливу є в країні агресорі – майно забирається», — говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.