На Житомирщині почали марафон збору солодощів для ЗСУ: як долучитися (ВІДЕО)

Житомирщина збирає шоколад для ЗСУ. Марафон розпочала благодійна організація «Разом до життя», триватиме усе це 2 тижні – від сьогодні і до 9 травня. Першими до збору долучилися школи та дитячі садочки Житомира.

Але і дорослі житомиряни теж захотіли долучитись, тож скриньки розмістили у кафе, магазинах, кінотеатрах та інших публічних місцях.

На сьогодні до проєкту долучилися вже більше 100 організацій у Житомирі та області. Однак це ще не остаточна цифра – доєднатись можна у будь-який момент марафону.

«Ми плануємо зібрати хоча б 50 тисяч шоколадок. Тому що ми так прикинули собі скільки у нас хлопців на сході з наших житомирських військових частин, це доволі багато. Ну одна шоколадка одному воїну це приємно, але це мало», — розповідає волонтерка, представниця БО «Разом до життя» Марія Уланова.

Збирати шоколад та енергетичні батончики для воїнів почали у Польщі. Звідти до України приїжджали цілі буси з солодощами, тому волонтери вирішили розпочати марафон і у нас. Сподіваються, що люди відгукнуться на такий незвичний, але цікавий збір.

Після завершення марафону смаколики поїдуть на фронт до воїнів 95 десантно-штурмової бригади, а також до спецпризначенців.