Володимир Зеленський під час візиту до Житомирщини зустрівся із студентами Житомирської політехніки (ВІДЕО)

Під час візиту до Житомира Президент України та голова уряду Естонії завітали до Житомирської політехніки. Після короткої екскурсії університетом та ознайомленням із розробками студентів та викладачів, Володимир Зеленський зазначив, що деякі з них знадобляться у розбудові повоєнної України. А також відмітив, що йому приємно зустрітися та поспілкуватися із такою молоддю.

Студенти університету до останнього не знали зустріч з ким на них чекає. Тож такий візит став для них надзвичайно приємною несподіванкою. Однак молодь не розгубилася і активно ставила питання Президенту. Зокрема, говорили про виклики освіти у воєнний та повоєнний час.

І якщо студентам, як доволі дорослим, звикнути до нових умов було легко, дітям шкільного віку онлайн-освіта дається важче. Тож одне з головних завдань після Перемоги – повернути навчання за парти.

За словами Президента, повномасштабне вторгнення змусило маленьких українців надто швидко подорослішати, але вони мають насолоджуватися дитинством. Хоча студентів вже важко назвати дітьми, вони доволі юні, аби стикатися із жахами війни. Тож для них Президент країни відзначив окремий виклик.

Серед присутніх студентів багато було й переселенців. Спілкуючись із Президентом разом дійшли висновку, що усі ми мріємо про одне – Перемогу та відбудову наших зруйнованих міст. Зараз наша країна бореться не лише проти власного ворога, а й проти ворога усього демократичного світу.

Президент зауважив, що наш досвід і знання є цінними для світу. А такі зустрічі із молоддю, у котрої горять очі та є далекоглядні погляди на майбутнє, вкотре нагадують за що і заради кого ми зараз боремося.