Депутати Житомирської обласної ради підтримали заборону діяльності УПЦ (ВІДЕО)

На 15 сесії обласної ради депутати голосували за заборону на території Житомирщини Української православної церкви, яка має канонічний зв'язок з росією.

Автором проєкту став депутат обласної ради від партії «Слуга народу» – Олександр Ющенко.

Також депутати підтримали звернення ініційоване фракцією «Європейська Солідарність» до уряду України про розірвання договорів з релігійними організаціями, які керуються з росії. Не сподобалась ініціатива лише Руслану Годованому. Депутат від «Пропозиції» виступив із запереченнями та наголосив з трибуни, що це «штучно створений конфлікт», а запропоноване рішення до припинення договорів є, на його думку, незаконним.

«Чи є серед священників ті, хто зрадив Батьківщину? Так, є. І не тільки в УПЦ. На жаль, практично у всіх конфесіях є кримінальні справи і навіть вироки суддів з цього питання. Але це ніяк не говорить про те, що якщо хтось комусь не подобається, треба закривати релігійну громаду з мільйонами людей, які ходять і моляться щодня», — говорить депутат Житомирської обласної ради Руслан Годований.

Після виступу обранця в сесійному залі розгорнулася палка дискусія.

Одразу по цьому обранці скасували своє рішення, яке було ухвалене в травні 2017 року, про надання дозволу монастиря УПЦ на розробку проєкту землеустрою у селищі Чоповичі Малинського району. Ділянка повернеться у власність комунального підприємства.

Зазначимо, з грудня минулого року близько 50 приходів УПЦ перейшли до Православної церкви України.