Розвідники Житомирщини отримали нові дрони: їх закупили благодійний фонд BGV та ФК «Полісся» (ВІДЕО)

Благодійний фонд BGV Геннадія Буткевича та футбольний клуб «Полісся» передали 13 квадрокоптерів Mavic розвідникам Житомирщини. Кошти збирали у рамках футбольного турніру BGV Winter Cup 2023, який проходив з 6 по 15 лютого. Участь взяли чотири команди – «Ворскла», «Верес», «Полісся» та клуб вищої ліги Естонії «Левадія».

«Всі наші хлопці дуже раді, що ми можемо внести частку, щоб ми були трохи ближче до нашої перемоги», — каже капітан футбольної команди «Полісся» Владислав Огіря.

Близько шістдесяти тисяч гривень пожертвували вболівальники, які дивились турнір у прямому ефірі.

«Насправді, найменша сума, яку надавали – це 5 гривень і це офіційно є на нашому рахунку. Найбільша сума, яку ми отримали від однієї особи, це було від власника естонського футбольного клубу «Левадія», він надав 15 тисяч євро. Тобто, від 5 гривень до 15 тисяч євро», — говорить голова благодійного фонду BGV Геннадія Буткевича Поліна Алдошина.

Після завершення турніру власник ФК «Полісся» – Геннадій Буткевич подвоїв суму, тож у підсумку благодійники мали один мільйон чотириста тисяч гривень. Представники фонду BGV кажуть, не сподівалися на такий результат.

«В планах, скажу чесно, було 5 мавіків, але врешті, люди настільки активно підтримали нас, підтримали ідею збору, нам вдалося зібрати кошти на 13 мавіків», — зазначає представниця фонду BGV Тетяна Шаправська.

У знак подяки благодійникам воїни Сил спеціальних операцій підписали футбольний м’яч для команди «Полісся», передали український прапор від захисників і подарували іменні подяки.

Благодійний фонд BGV Геннадія Буткевича не зупиняється на досягнутому, волонтери продовжують шукати можливості для допомоги українським військовим, внутрішньо переміщеним особам, дітям та медичним закладам. За понад рік повномасштабного вторгнення волонтери залучили для підтримки України більш ніж 10,5 мільйонів доларів.