У Коростишеві під час останньої сесії заочно усунули з посади мера міста та обрали нового секретаря (ВІДЕО)

О 9-й ранку в міській раді Коростишева мала б розпочатися сесія. Однак впродовж 20 хвилин мер міста Іван Кохан так і не з’явився, бо, за словами керуючої справами виконкому Оксани Полєшко, захворів.

Окрім того, зібрання посадовиця назвала незаконним.

Також додала, що про зібрання знали лише 18 депутатів з 26, інформація не була доведена до громадськості, а отже сесія не має чинності. І після сказаного залишила залу. Ініціативу взяв Юрій Сарапійчук, котрий довів до колег мету зустрічі.

Присутні, обравши серед депутатів головуючого, котрий проводитиме сесію, вирішили розпочати засідання самостійно. На порядок денний винесли 2 питання.

Перед голосуванням за дострокове усунення міського голови Івана Кохана з посади депутати висловили свої невдоволення діями мера. Говорять, він не виконує обов’язки, а також поступово приводить місто до занепаду.

Окрім того, депутати звинувачують міського голову у розкраданні та причетності до різних схем. Враховуючи заслухане, присутні на засіданні домовились шляхом таємного голосування вирішити питання складання повноважень Івана Кохана.

Тож рішення було прийнято одноголосно. Згідно регламенту та розрахунку кількості голосів було достатньо для визнання рішення дійсним. Результати варто було зазначити печаткою, однак на робочих місцях у міській раді не було ні душі.

Тож рішення були внесено до спеціального журналу.

Другим питанням на порядку денному обирали нового секретаря міської ради. Шляхом також таємного голосування депутати підтримали кандидатуру Юрія Сарапійчука.

Декілька років тому Юрій Сарапійчук вже обіймав посаду секретаря. Обидва рішення сьогоднішньої сесії, за словами депутатів, вступають у дію після засвідчення у загальному відділі ради та оприлюднення.