Найстарший танцювальний ансамбль Житомира відсвяткував ювілей: 50 років з дня створення (ВІДЕО)

На минулих вихідних найстарший спортивно-бальний ансамбль Житомира – «Ритм» святкував чергову річницю – 50 років. Відзначали дату у філармонії, а готуватися почали задовго до ювілею.

«Якщо дуже чесно, ми почали готуватись після звітного концерту, який був у 2018 році. Ми готувались, ми знали, що нас така дата чекає і ми готувались», — говорить художній керівник спортивно-бального ансамблю «Ритм» Тетяна Мельник.

Спортсмени не припиняли тренування ні в часи коронавірусу, ні після початку повномасштабної війни в Україні. Якщо не могли відвідувати танцювальний зал – займались онлайн

«У нас були дистанційні заняття, але ми з дітьми завжди були на зв’язку, мит продовжували танцювати. Тому що форма танцювальна, вона повинна підтримуватись», — сказала художній керівник спортивно-бального ансамблю «Ритм» Тетяна Мельник.

На сцені виступали вихованці абсолютно різного віку – від 5 до 22 років. Деякі танцюристи давно вже випустились з ансамблю, але повернулись, щоб згадати давні часи і привітати «Ритм» з ювілеєм. Серед них і Валерія, вона закінчила тренування ще 2 роки тому, але сьогодні знову вийшла на сцену.

«Є можливість знову відчути цю атмосферу сцени, знову відчути аудиторію, повернутися до своєї пари, танцювати зі своїм партнером. Я дуже задоволена, що в мене є сьогодні можливість виступити», — каже випускниця спортивно-бального ансамблю «Ритм» Валерія.

Танцюристи презентували 19 номерів, 3 з них були прем’єрними. Виступи були групові, щоб дати можливість усім дітям показати себе. У гримерці молодших дітей ми познайомились з Марією. Вона танцює з трьох років, зараз їй вже 12, тож перед виходом на сцену вона зовсім не хвилюється.

«Я вже тут буда в залі, міряла туфлі, пробувала танцювати. Потім трішки підросла і пішла в групу, почала танцювати і розвиватись», — розповідає танцюристка спортивно-бального ансамблю «Ритм» Марія.

Мама Марії каже, виховала цілу родину танцюристок. Її старші доньки займались у «Ритмі», тож і молодша вирішила наслідувати сестер.

«Атмосфера їй подобається, колектив дружній, взаємостосунки з дітками, які також відвідують колектив, ну і, звісно, виступати. Вона дуже полюбляє сцену», — зазначає мама вихованки «Ритму» Оксана.

Закінчився концерт гучними оплесками та крикам «на біс».