У Житомирських школах відкриють літні табори: коли початок та скільки коштуватиме (ВІДЕО)

Літні табори у школах для нас не новина, їх влаштовують для учнів кожного року. Виключення зробили лише минулоріч.

«У нас була причина на те, ми влаштовували найпростіші укриття. Не було можливості одночасно і проводити оздоровчу компанію, і влаштовувати найпростіші укриття», — говорить перший заступник директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

Цьогоріч планують декілька варіантів таборів – спортивні, творчі, табори активного дозвілля, а також мовні. У департаменті освіти зазначають, що в останньому таборі діти можуть вивчати не лише англійську, а будь-яку мову.

«Це вибір вже йде за закладом, та мова, яку вони вивчають. Це може бути українська, це може бути іноземна інша мова. У нас є вже певні наробки, уже такі табори проводилися, тому для нас це не проблема», — сказала перший заступник директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

До літнього табору у школі можуть приєднатися діти як молодших, так і старших класів. Якщо учні будуть приблизно одного віку – їх поєднають, якщо ж ні – буде декілька груп. Табори можуть тривати 4 або 6 годин на день.

«Табори можуть бути 4 години. Це буде без харчування, це буде тільки перебування дітей на території закладу, відповідно з конкретними запланованими заходами. Якщо це буде перебування 6 годинне, це буде з харчуванням», — розповідає перший заступник директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

Зміна триватиме 14 або ж 21 день, кожен навчальний заклад вирішує це самостійно. Але влаштують табори не у всіх школах.

Важлива також кількість дітей, які хочуть приєднатися до табору, можливий варіант об’єднання декількох навчальних закладів. Ціна за один день перебування у таборі залежить від харчування – приблизно 90-95 грн. Почнеться табірна зміна 12 червня.