Коли відремонтують дороги Житомирщини (ВІДЕО)

Погані дороги – вічна тема для нарікань та скарг від громадян. Після снігів та дощової весни вулиці Житомирщини перетворилися на суцільний жах – ями, вибоїни та цілі калабані всюди. Головна загадка для автомобілістів – як довго витримає трясучку їхній автомобіль.

«Стан доріг в Житомирі жахливий. Їх потихеньку якби роблять, але все одно, так як вони приходять вони приходять у непридатність, не встигають їх ремонтувати. Дуже великі ями», — каже житомирянин Олександр.

«Жахливо, Вільський шлях, наприклад, траса Кочерів-Малин», — зазначає житомирянин Антон.

Автомобільні дороги на Бердичів, Черняхів та інші населені пункти у жахливому стані. На трасі Житомир – Попільня зараз проводять аварійний ремонт – ліквідовують найбільші та найглибші ями на тих ділянках дороги, які вже достатньо просушились після затяжних дощів. Комунальники кажуть, ремонтуватимуть лише 4 кілометри дороги.

«Аварійний ремонт – це ми не вирізаємо. Ямку обливаємо бітумом і потім зразу укладаємо асфальт. Вкатуємо його», — каже майстер ремонтної бригади «СКБ» Сергій.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області закрила дві смуги на трасі в напрямку Бердичева. Пояснюють це бажанням уникнути подальшої руйнації дорожнього покриття.

«У зв’язку з тим, що ми наразі не можемо провести ні поточний, ні капітальний ремонт цієї ділянки, переспрямовано рух однією полосою в обох напрямках. За рахунок цього ми забезпечили безаварійний проїзд», — пояснює фахівець по роботі зі ЗМІ громадськістю служби відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області Світлана Чернях-Кондратська.

На цій частині дороги планують ліквідувати вибоїни протягом двох місяців, але термін може змінюватись в залежності від фінансування. Щодо інших трас ситуація наразі не вирішена. Бюджетні кошти виділяють лише на дороги стратегічного значення, усі вони погоджені з Житомирською обласною військовою адміністрацією.

«Зараз ми змушені працювати лише за рахунок експуатаційного утримання і забезпечувати хоча б мінімальний проїзд автомобільними дорогами – як територіальними, так і регіональними, і, першу чергу, міжнародними», — говорить фахівець по роботі зі ЗМІ громадськістю служби відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області Світлана Чернях-Кондратська.

Наразі бюджет для ремонту доріг закладають лише частково, тому суттєвого покращення ситуації очікувати не доводиться.