У дитячому садочку Житомира провели флешмоб до свята сонця (ВІДЕО)

Свято сонця сьогодні відзначали у Житомирському садочку. Діти раділи довгоочікуваним промінчикам тепла й танцювали флешмоб. Долучилися як молодші, так і старші групи.

«День сонця спрямований на те, щоб діти упродовж дня грали, танцювали, веселилися, сміялися, не тільки навчалися. А головне, щоб почували себе тут і зараз щасливими», — каже завідувачка Житомирського спеціального центру розвитку дитини №41 Любов Масловська.

Найменші дітки мали своє окреме свято у музичній залі, старші ж – танцювали на вулиці. Головним героєм свята стало саме сонечко, яке завітало до малюків.

«Свято для нас стало ще однією такою темою, можливістю зацікавити малят, дат їм цей смак дитинства, дати їм щастя. І це радість як для них, так і для нас», — сказала вихователька Вікторія Соколівська.

Готувалися до свята цілий тиждень. Діти вчили вірші, запам’ятовували рухи флешмобу дехто навіть вчився перевтілюватись у бджілку.

Емілія зізнається, вона дуже чекала свято сонця у садочку, бо вірить, що так вони закликають хорошу погоду.

Дітки станцювали танець, а потім побігли малювати малюнки на асфальті.

Серед малюнків сонця, будинків та дерев є і великий прапор України. У часи, коли повітряна тривога може лунати декілька разів на день, коли діти прокидаються не від тихого голосу батьків, бо вони на війні, а від гучних вибухів російських ракет, такі світлі, сонячні свята дарують дітям можливість пам’ятати, що вони все ще діти.