Учасники весняної сесії «Школи місцевого самоврядування» отримали сертифікати про проходження курсу

Учасники весняної сесії «Школи місцевого самоврядування» отримали сертифікати про проходження курсу

«Школа місцевого самоврядування» дарує нові можливості та перспективи для активної молоді. Житомирська освітня муніципальна молодіжна програма «Школа місцевого самоврядування» — це унікальний освітній курс, спрямований на підвищення рівня обізнаності молоді міста в питаннях місцевого самоврядування. Проєкт спрямований на активізацію молодіжної ініціативи, мотивування молоді до активної участі у громадському та суспільно-політичному житті міста. За понад 20 років існування школа випустила більше 3 тисяч учнів. Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Днями учасники весняної сесії отримали сертифікати про проходження курсу. 

Слухачі і слухачки залюбки поділилися своїми враженнями.

«Тут я за настановою своєї знайомої. І враження у мене найкращі. Фактично нам розказали, як функціонує місто, розкрили такі деталі, яких я ніколи не знав. Я зрозумів, що функціонування міста, міська рада — це не просто якась ефемерна річ... Це дуже складний та виважений механізм. Лекція про те, що можна замовляти деякі послуги в Дії була прекрасна. Хотілося би, щоб школа продовжувала функціонувати. Такі програми позитивно впливають на фінансову освіченість людей, освіченість в цілому. Також тут можна зустріти однодумців», — розповідає Іван Чупахін 

«Було надзвичайно цікаво. Я думала, що це буде нудно. Зовсім ні. Кожного спікера я намагалася занотовувати. Спеціально сідала попереду, щоб почути, побачити, поставити свої запитання. Я навчалася у декількох навчальних закладах, маю досвід роботи, маю досвід створення нових проєктів. Однак, саме у  «Школі місцевого самоврядування» я отримала чітке доповнення. У мене склався пазл, картина», — розповідає випускниця школи Віта Розбицька-Гаврилюк. На її думку, в «Школу місцевого самоврядування» мають приходити зрілі люди, які розуміють, чого вони хочуть, прагнуть щось змінити і дійсно горять своєю справою.

Віта Кононюк у «Школі місцевого самоврядування» вже вдруге. «Однозначно школа притягує. Я мама в декреті, але мені це не заважає прийти сюди, послухати цікавих людей, які несуть свої ідеї та погляди. Я думаю, що кожен з нас може щось змінити. Дякую міській раді, дякую лекторам за цікаві заняття», — сказала Віта.

Галина Пендюр порівняла свої враження від освітнього курсу з класним післясмаком, який лишається після прочитання гарної книги або перегляду якісного кінофільму.  «Хочу висловити щиру вдячність організаторам «Школи місцевого самоврядування». Окремо дякую спікерам за те, що надихали та давали поради», — додала Галина.

«Сподіваюся, що усі наші слухачі і слухачки, які доєдналися до нас на початку курсу, успішно пройшли навчання. У них були різні лектори. Вони багато чого дізналися, проходили тренінги, зустрічалися з депутатами, представниками громадських організацій, керівниками виконавчого комітету Житомирської міської ради. Впевнена в тому, що всі знання, які вони отримали, надихнули їх на нові звершення і проєкти, відкрили для них нові можливості і дали зрозуміти, що вони дуже нам потрібні як молоді кадри, а ще більше, як активні громадяни свого міста і України», — сказала начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Ірина Ковальчук.

«Завдання міської ради — бути відкритими. Ми до цього прагнемо, навчаємося, постійно вдосконалюємося», — зазначив секретар міської ради Віктор Клімінський. Він висловив сподівання, що учасники програми, незалежно від сфери своєї діяльності, отримані знання та досвід використають на благо нашого міста. 

«Спілкування з вами нас надихає. Надихає змінюватися, ставати кращими, — поділилася заступниця міського голови Марія Місюрова та додала: «Хотілося би побажати, щоб наша наступна «Школа місцевого самоврядування» відбулася в мирній, вільній Україні».