Від Швейцарії для України – до Баранівки привезли декілька тонн гуманітарної допомоги

269

Представники швейцарської асоціації Шолідеро шан фронтьере завітали до України з гуманітарною допомогою вагою понад 2,5 тонни.

«У перші тижні війни в Україні ми, як у весь світ, були уже схвильовані. Себастьян одразу виклав пост в інтернет, в соціальні мережі, він закликав допомагати Україні. Ми зібралися, обговорили проблеми та біль українців і вирішили, що ми обов’язково маємо щось зробити для вас», - сказав представник швейцарської асоціації «Cholidero Chin Frontêre» Міхаель Пашу.

Міхаель та Себастьян відвідують Україну вже вшосте. Кажуть, найбільше запам’яталась друга поїздка – тоді вони зустріли автобус з біженцями.

«Ми саме їхали в Карпатах і побачили автобус з біженцями. Там було дуже багато жінок і дітей, всі вони їхали до Швейцарії. Це картина зворушила нас до глибини душі і закарбувалась у пам’яті», - зазначив представник швейцарської асоціації «Cholidero Chin Frontêre» Себастьян Румо.

Цього разу представники Шолідеро шан фронтьере приїхали до Баранівки – привезли гуманітарну допомогу для біженців. Кошти на усе це допомагали збирати подружжя заслужених артистів України – Яніна та Олександр Яремчуки. Спочатку вони виступили на радіо, потім організовували концерти.

«Були в нас організовані 2 потужних концерти, які також організували Шолідеро шан фронтьере – це Солідарність без кордонів. В цих концертах брали участь виключно українці, так захотіли швейцарці, щоб це був концерт тільки українською», - поділився заслужений артист України Олександр Яремчук.

Окрім предметів першої необхідності для біженців у вантажі також є медикаменти та техніка для шпиталів, а також велика кількість спорядження для рятувальників.

«Дуже багато також є спорядження для пожежників: каски, спецодяг, чоботи, кисневі балони, кисневі маски», - додав заслужений артист України Олександр Яремчук.

Усе це спорядження привезли в Баранівку, тому що там створюють нове добровільне формування рятувальників, тож екіпірування потрібно збирати з нуля.

«Ці речі, які привезли нам сьогодні, дуже важливі та актуальні. Частину ми обов’язково залишимо для себе, частину передамо в пожежні частини Житомира і частину на Схід, де це буде необхідно», - сказав Баранівський міський голова Олександр Мігей.

Вартість одного такого балону близько 600.000 тисяч гривень.

Для швейцарців важливо приїхати в Україну особисто, щоб побачити кому піде допомога чи справді її використають за призначенням. Тож, незважаючи на небезпеку ракетних обстрілів, Себастьян та Міхаель вкотре відвідують нашу державу.

«Вони вже українці з великим серцем. Всі інші дуже переживають і бояться їхати в Україну, а вони нічого не бояться, вони їдуть, тому що вони хочуть підтримати Україну. І вони віддають все своє серце, всі свої сили для України», - поділився заслужений артист України Олександр Яремчук.

Це вже другий вантаж для Баранівки, вперше туди привезли 2 тонни гуманітарної допомоги, тепер же вага збільшилась. Олександр каже, що це ще далеко не остання партія і обіцяє нову допомогу за 3-4 місяці. Його слова підтверджує Міхаель.

«Для нас це новий, незвичний досвід, але це приклад людськості. Ми зупинялись на ночівлю у звичайних людей і хороше ставлення до нас проймало до глибини душі. Ми не збираємось зупинятись і будемо допомагати далі», - сказав представник швейцарської асоціації «Cholidero Chin Frontêre» Міхаель Пашу.

Після Баранівки представники Швейцарії поїхали у Київську область, щоб побачити біль українців на власні очі. Відвідали Бучу, Бородянку та Ірпінь. А також заїхали до Києва, там вони найбільше вподобали виставку знищеної техніки окупантів.