Правоохоронці ГУНП Житомирщини стали донорами крові

439

Дефіцит запасів у Житомирському обласному центрі крові нікуди не зник, там і досі потребують донорів усіх груп – про це повідомляють у соцмережах. Щоб допомогти подолати нестачу, колектив Головного управління національної поліції у Житомирській області здає кров вже три дні поспіль.

«Протягом трьох днів близько 100 поліцейських стали донорами, здали кров. Ми побачили оголошення в засобах масової інформації, що центр здачі крові потребує крові і сьогодні на власному прикладі показуємо, що також здаємо», - сказав начальник ГУНП в Житомирській області Олег Трачук.

До донорства долучився і заступник начальника ГУНП в Житомирській області – Юрій Іванюк. Востаннє він здавав кров понад 20 років тому, але сьогодні не зміг залишитись осторонь і доєднався до колег. Ще й наголосив, передає естафету своїм підлеглим.

«Хто ще не скористався цим моментом, хай скористається і здасть кров», - зазначив заступник начальника ГУНП в Житомирській області Юрій Іванюк.

 За 3 місяці нового року потреба у донорській крові зросла на 36 %, саме тому виник великий дефіцит. Особливо, груп із негативним резусом. Щоб подолати нестачу, щодня до центру крові має приходити 50 людей.

«Це не штучний, а фактичний і практичний дефіцит, він завжди є. Тому ми запрошуємо всіх», - розповів директор Житомирського обласного центру крові Анатолій Чугрієв.

30% усіх запасів Житомирський обласний центр крові відправляє до лікарень на сході України для воїнів. Директор розповідає, що в деякі дні мають запити на 10-15 доз однієї групи та одного резусу, тоді виникає проблема. Тож він сподівається, що ініціатива Національної поліції стане естафетною паличкою для інших людей.

«Хочу сказати, що це починається як з персоналу, що працює вже в поліції, так і з тих, хто ще навчається. Поліцейська академія у нас регулярно, кожного року здає кров і ми дуже дякуємо курсантам. І це дуже такий приємний приклад, який вартий життя тих, хто воює», - додав директор Житомирського обласного центру крові Анатолій Чугрієв.

Стати донором може людина, якій вже виповнилось 18, яка не має проблем зі здоров’ям та важить більше 50 кг. Процедура донації легка та займає не більше 40 хвилин. Зараз обласний центр крові здійснює виїзди мобільних лабораторій по громадах Житомирщини, тож усі бажаючі можуть долучитися та врятувати чиєсь життя.