У селі Луки Малинської громади привітали жінок із Днем матері (ВІДЕО)

344

Це перша людина в нашому житті, перше слово та перша любов. Все в нашому житті починається з мами, в той час як ми для них – усе життя. Недаремно День матері святкують навесні, адже ця пора року та ненька мають багато спільного. Вітали із прийдешнім святом жінок і у селі Луки Житомирської області.

Вдруге зустрічати це свято Україні доводиться в умовах великої війни. І зараз як ніколи розуміємо, що майбутнє нації – в руках матерів, котрі виховують та дарують країні справжніх патріотів. І таких в старостинському окрузі чимало.

«На сьогоднішній день з старостинського округу захищають, боронять нашу державу 22 чоловіка. 3, на сьогодні, 3 вже загиблих», - каже староста Луківського старостинського округу Іван Венглівський

Чергова страшна звістка про загибель Героя прийшла до округу лише позавчора. У Бахмуті загинув 25-річний Тарас Дмитренко – житель села Забране, нагороджений почесним нагрудним знаком «Сталевий хрест». Аби підтримати українських матерів, які зараз проживають найважчі роки, і влаштували невеличкий захід.

«Тут завжди багато воїнів, які відійшли захищати нашу землю, нашу країну. Їхні мами залишилися тут і вони моляться за кожного з них. На жаль, багато хто уже не повернувся. Ми хотіли вшанувати, підтримати цих матерків (діалект), привітати їх з Днем матері. Це найважливіше, мабуть, щоб прийшла дитина і подякувала, а їхніх дітей зараз тут немає», - зазначає Народна депутатка України Тетяна Грищенко.

Говорячи про сина, не може стримати сліз пані Ольга, тому що він – на війні. Кожен день для жінки, як і для тисяч інших, проходить однаково – в очікуванні звістки та за молитвою.

«Хочеться миру, хочеться спокою. День спиш, десь стукне, все на ногах. Переживаєш за все. Щодень від сина чекаю звісточку», - зізнається мати військовослужбовця Ольга Григорчук.

Щодень у небо лине тисячі молитв матерів, і саме вони мають найсильнішу дію, яка здатна відкинути кулі та закрити небо. І в той же час для дітей мама є найважливішою підтримкою.

Для матусь влаштували невеликий концерт, а поважні гості приїхали не з порожніми руками. Жінок нагородили грамотами та подяками, а також вручили подарунки. Зокрема, благодійний фонд BGV Геннадія Буткевича передав понад 100 продуктових пакунків. Матусі кажуть, у такий непростий час, хоча б на декілька годин їм подарували посмішку.