У Житомирі відбулася «ЗеРуханка»: проводив захід перший в історії України чемпіон світу з дзюдо

413

Пробіжка, силові вправи та навіть трохи розтяжки – так почали свій суботній ранок житомиряни в Шодуарівському парку. Назвали захід «ЗеРуханка», проводив її перший чемпіон світу з дзюдо в історії України Георгій Зантарая.

«Організаторами цієї руханки є представники міста Житомира, лідер молодіжного руху «ЗеКоманди». І дуже гарно, що проводять такі ініціативи, тому що треба долучати всіх до заняття спортом і пропагувати здоровий образ життя», - каже чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая

Руханку у Житомирі проводили вперше. У «ЗеМолодіжці» кажуть: люди скучили за спортом та спілкуванням, тож вони вирішили влаштувати такий захід.

«Окрім популяризації здорового способу життя, ЗеРуханка – це можливість зняти стрес, перемкнутися на щось хороше, позитивне, тому що після такого фізичного виснаження, думати про погане, принаймні поки що, немає сил», - зазначає лідерка «ЗеМолодіжки» в Житомирській області Вікторія Гнатюк.

Дізнатися, як починають свій ранок справжні чемпіони, прийшли не лише спортсмени, а й студенти житомирських вишів, які вирішили відволіктись від напружених навчальних та робочих буднів.

«Я розумію, що варто будувати спортивну країну, щоб молодь долучалася до таких заходів, тому що спорт – це важливо», - розповідає Ліза, яка долучилася до «ЗеРуханки»

Хоча захід проводив чемпіон світу, вправи він підібрав не складні, тож навіть ті, хто давно вже забув про спорт, змогли впоратись без проблем.

«Я прийшов, тому що я люблю спорт, люблю різні активні заходи і, можливо, щоб познайомитись з кимось, отримати поради від чемпіона», - каже Влад, який долучився до «ЗеРуханки».

Георгій Зантарая відкрив сезон «ЗеРуханок», але організатори обіцяють, що проводитимуть такий захід ще не раз, тож житомиряни матимуть можливість познайомитись з багатьма успішними спортсменами. Дізнатися, коли та де проходитиме наступна руханка, можна на сторінках інстаграму та фейсбуку «ЗеМолодіжки» Житомирщини.

«На кожну таку руханку ми будемо старатися запрошувати спортсменів, які зможуть поділитися якимись своїми лайфхаками, своїм досвідом, як вони тренуються, щоб це допомогло молодим спортсменам та й просто житомирянам, які хочуть повернути спорт у своє життя або ж більше у цьому розвиватися», - додає лідерка «ЗеМолодіжки» в Житомирській області Вікторія Гнатюк.

Закінчили руханку оплесками собі за гарну роботу та традиційним «Слава Україні!»