Житомирська лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка отримала партію ліків

398

Лікарня номер 2 ім. В. П. Павлусенка у Житомира отримала понад 800 кілограмів ліків від благодійників. Список налічує понад 66 позицій, серед них: препарати від тиску, діуретики, знеболюючі, протизапальні, і найцінніші, за словами лікарів, – гормони.

«Найцінніше – це гормони. У великій кількості ми отримали такий препарат, який називається норадреналін і препарат, який називається соломідрол. Це надзвичайно дороговартісні речі, які рятують життя пацієнтів», - зазначив медичний директор КП «Лікарня №2 ім. В. П. Павлусенка» Житомирської міської ради Віктор Померляну.

Отримані ліки допоможуть не тільки цивільним, а й військовим, що потребують реабілітації після поранень. Наразі лікарня номер 2 переповнена, велика кількість хворих потребує невідкладної допомоги, тож такі необхідні та життєвоважливі медикаменти врятують багатьох.

«Значна кількість пацієнтів потребує цих ліків. Це напрямок кардіореанімації, це напрямок інтенсивна терапія, це напрямок неврологія, інсультний блок», - сказав медичний директор КП «Лікарня №2 ім. В. П. Павлусенка» Житомирської міської ради Віктор Померляну.

Передати таку кількість ліків змогли завдяки тристоронній співпраці благодійних фондів.

«Між міжнародним благодійним фондом Євгена Пивоварова, нашим міжнародним партнером «Direct Relief» і власним фондом «Фонд Богдана Кицака». Ми взяли на себе логістичні витрати, наші міжнародні партнери і фонд Євгена Пивоварова ліки, вони прийняли заявку, опрацювали. Десь пішло близько декількох місяців для того, щоб її доставити, ці ліки та медикаменти», - підкреслив Народний депутат України Богдан Кицак.

Загальна вартість препаратів перевищує 1,7 мільйона гривень. У часи воєнного стану, коли медичну та фармацевтичну інфраструктуру руйнують ворожі ракети, коли дефіцит медикаментів та обладнання виникає постійно, саме благодійні фонди та організації допомагають лікарням рятувати життя людей. Волонтери вже мають наступний запит від лікарні, тож обіцяють виконати його найближчим чином.

«Надалі у нас є замовлення на різне медичне обладнання, тож будемо сподіватися, що наші міжнародні партнери і фонд Євгена Пивоварова буде сприяти для того, щоб у місті Житомирі і в рамках Житомирської області надавалася ось така фахова спеціалізована медична допомога», - додав Народний депутат України Богдан Кицак.

Як тільки машину розвантажили, ліки одразу розподілили між різними відділеннями лікарні, тож вони вже рятують життя людей.