Команда «Слуги Народу» від Житомирщини здала кров для бійців ЗСУ

335

Аби забезпечити потребу в крові медичним закладам області потрібно приблизно 50 донорів на добу. З початком повномасштабної війни ця кількість збільшилась в рази. Аби поповнити запаси здати кров вирішили і депутати партії «Слуга Народу».

«Ми своїм прикладом хочемо показати, що варто все ж таки ділитися своєю кров’ю і підтримувати українців, особливо зараз, в час війни. Тому що ця кров, яку сьогодні ми здаємо, завтра комусь з наших захисників і захисниць може врятувати життя. Тому ми сьогодні командою «Слуга Народу», командою Президента, в Житомирській області вирішили здати кров», - сказав Народний депутат України від фракції «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Кожен з депутатів пройшов попередній медичний огляд, здав аналіз та отримав заключення, що може стати донором. Неодноразово здавав кров і Ігор Лукашенко. Будучи лікарем, як ніхто розуміє важливість такої процедури. І додає, для нього це ще й один спосіб наблизити нашу Перемогу.

«Якщо ти не на передовій, допомагай кров’ю, допомагай коштами, допомагай волонтерством, допомагай нашим військовим. Величезне значення має, якщо медична допомога на передовій має адекватні запаси еритроцитарної маси крові. Це невідкладна допомога, це допомога на першій лінії, коли поповнюється втрата в пораненого бійця», - зазначив депутат Житомирської обласної ради Ігор Лукашенко

Серед чоловіків є і жінки. Анна Вжесінська стала донором вперше. Зізнається, трохи хвилювалася перед здачею крові, однак насправді все виявилось зовсім нестрашно, тож закликає долучатися усіх.

«Страшно, мабуть, як все вперше. Але насправді, це не боляче, жодного дискомфорту це не викликає, а це може врятувати життя. Тому я закликаю всіх людей обов’язково здавати кров в своїх містах і не хвилюватися, все буде добре. На майбутнє я також далі, кажуть через 2 місяці знов можна, то обов’язково ще приїдемо здамо», - поділилась депутатка Олевської міської ради Анна Вжесінська.

Насправді ж кров сьогодні потрібна не лише військовим, а й цивільним. Фахівці розповідають, більшість запасів іде саме на звичайні лікарні. І зазвичай не вистачає конкретного резус-фактора.

Аби закривати потреби мобільні бригади Центру крові щонайменше двічі на тиждень виїжджають в громади, збираючи кров на місцях. Та попри все, поновлювати банк потрібно завжди, тож такі колективні візити є дуже важливими та необхідними, адже одна донація може врятувати три людських життя.